Noise of Sweden

Så väljer du rätt TV

Går du och funderar på att köpa en ny TV? Du som vill köpa en 43 tums tv, du kan kolla in Bästaprodukterna.com. När du ska köpa en tv, så är det en del faktorer som spelar roll:

  • Storlek och design
  • Bra bild
  • Bra ljud
  • Alla funktioner och anslutningar som behövs
  • Tillgång till alla TV-kanaler du vill ha

Rätt storlek på din TV

Idag finns det ju olika storlekar på tv-apparater. Ju större tv, desto bättre bildupplevelse blir det ju. Tänk bara på var den ska stå och hur långt det är mellan din soffa och din tv. Har du kort avstånd där så är det inte bra att ha en allt för stor tv! Sedan är det även bra att fundera på designen på den, så att den passar in i resten av inredningen.

Olika bildupplösningar

Idag finns det även olika beteckningar så som UltraHD, även kallat UHD eller 4K som exempel.  4K ger 4x upplösning jämfört med Full-HD-skärmar. Sedan finns det även LED skärmar, som fungerar via flytande kristaller och QLED, som är något mer avancerad än LED.

Det finns även OLED-TV-apparater där det är varje enskild pixel som sänder ut ljus, precis som plasma-TV-apparaterna gjorde förr.

Jämför olika alternativ

Det bästa du kan göra då du ska köpa en ny tv, det är att gå till en butik så att du kan se på dem på riktigt så att du får en känsla av vad som kan passa dig allra bäst. 

2 Aug 2022