Noise of Sweden

Hur ofta brukar du städa?

Att städa hemmet, det är ju oftast ett måste för att det ska vara trevligt att bo där. Men alla är vi olika i hur ofta vi städar och vad vi städar. Många av oss kör kanske på en gång per vecka med att damma, dammsuga, torka golv och städa toa. Men det finns ju egentligen en massa mer att städa. Ett sätt att komma undan att städa själv, det är att anlita hemstädning via till exempel www.stadcompaniet.se. Dock är det kanske bra att själv se till att varje dag plocka undan efter sig, se till att disken är diskad, köksbänkarna rena och så vidare.

Städa lite nogare

Man bör se till att varje vecka städa lite mer noga. Dels då damma, dammsuga och torka golven, men även då passa på att byta sängkläder, byta handdukar, tvätta upp med mera. 

Sedan är det även bra att nån gång per månad, eller varannan göra rent i fläkten i köket, i avloppet på dass, rensa tvättmaskin med mera. 

Sedan, en gång i halvåret kan det vara bra att göra en rejäl storstädning. Då är det som en vanlig städning som görs varje vecka, fast att man då utökar det till att göra rent annat med. Det är då man kan putsa fönster, tvätta eller piska mattor, torka av lister och dörrar, göra rent ugnen, göra rent i kylen och frosta av och göra rent frysen. Fast, vet ni, storstädning är även det något man kan boka via städfirma.

25 Aug 2022